Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Netlfix’teki Sky Atlantic Dizisi Dikkat Çekiyor

Netflix’teki Sky Atlantic’in başrollerini The Lazarus Project’ten Paapa Essiedu ve Peaky Blinders’tan Joe Cole’un paylaştığı İngiliz gangster draması dikkat çekiyor.

Netflix'teki Sky Atlantic'in başrollerini

Gangs of London’ın ilk bölümü suç patronu Finn Wallace’ın öldürülmesiyle başlıyor. Yakın zamanda uğradığı suikast, bir zamanların güçlü Wallace’larını, Finn’in ölümünün ardında bıraktığı boşluğu doldurmaya çalışan düşmanlarına karşı Londra sokaklarının kontrolünü yeniden ele geçirmeye zorluyor.

Cole, Wallace imparatorluğunu istikrara kavuşturmak ve babasının katilinin maskesini düşürmekle görevli Finn Wallace’ın en büyük oğlu Sean rolünü üstlenirken, Essiedu da Wallace müttefiki Alex Dumani’yi canlandırıyor.

Sert gerilim 2020’de ilk bölümüyle yedi günde 2,23 milyon izleyici çekerek Sky Atlantic’in en büyük ikinci orijinal drama lansmanı oldu.

Bunu 2022’de ikinci sezon takip etti ve şu anda yapım aşamasında olan üçüncü sezon için yeşil ışık yakıldı.

Dizinin aşırı şiddet içeren tonu karışık tepkiler aldı. Birkaç yıl önce, Paste’in incelemesi “grotesk ultra şiddet… gerçek bir amaca hizmet etmiyor ve hikayeye yapılan her türlü yatırımı tamamen yok ediyor” dedi.

Öte yandan, The Guardian “açık” vahşetin akılsızca olmadığını, aksine hikayeyi elle tutulur bir şekilde hayata geçirmenin bir yolu olduğunu düşündü.

Metro’ya konuşan dizinin yaratıcısı Corin Hardy, Gangs of London’ın tüyler ürpertici tonunun ardındaki mantığı açıkladı.

“Bu dizinin DNA’sının bir parçası” dedi. “Suçluların dünyasında var oluyorsunuz. Çetelerdeki herkes suçludur ve aile üyeleri oldukları için karakterlerle ilişki kurabileceğiniz ilginç bir şey var.”

Şöyle devam etti:

“Şöyle bir ikilem var: ‘Hem aile hem de suçla dolu bir hayatı büyük bir şekilde yaşayabilir misiniz? Bunu başarabilir misiniz?

“Fedakârlıklar ve ikilemler de beraberinde geliyor ve bu ikilemler bir tür şiddete bulaşmaya kadar varıyor.”

“Ben şahsen bunu sinematik bir şekilde çok ayrıntılı olarak keşfetmeyi seviyorum. Bu görsel olabilir ve heyecan verici olabilir.”

“Zaman zaman biraz ürkütücü olabilir ama aynı zamanda bu karakterler, onların ilişkileri, duyguları ve hayatta kalma [içgüdüsü] tarafından yönlendiriliyor.”

Gangs of London’ın 1. ve 2. sezonları şu anda Netflix’te izlenebilir.