Nevşehir’de Yeni Nekropol Keşfedildi

Nevşehir Göreme bölgesinde yeni kazı çalışmalarında önemli sonuçlara ulaşıldı. 2022 yılı öncesinde kara yolu olarak kullanılan bölge,  kara yoluna kapatıldı ve kaza çalışmaları başlatıldı kazı çalışmalarında antik şehrin sınırları dışarısında kaldığı belirlenen nekropol kalıntılarına rastlanıldı. Nevşehir’de Nekropol ile Bir Tarih Aydınlatılıyor Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından başlatılan kazı çalışmaları yeni nekropol keşfedilmesiyle belirli bir alanda yoğunlaştırıldı. […]

Nevşehir'de Yeni Nekropol Keşfedildi

Nevşehir Göreme bölgesinde yeni kazı çalışmalarında önemli sonuçlara ulaşıldı. 2022 yılı öncesinde kara yolu olarak kullanılan bölge,  kara yoluna kapatıldı ve kaza çalışmaları başlatıldı kazı çalışmalarında antik şehrin sınırları dışarısında kaldığı belirlenen nekropol kalıntılarına rastlanıldı.

Nevşehir’de Nekropol ile Bir Tarih Aydınlatılıyor

Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından başlatılan kazı çalışmaları yeni nekropol keşfedilmesiyle belirli bir alanda yoğunlaştırıldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü, Kapadokya Alan Başkanı Birol İnceciköz, yeni keşfin bölge tarihini tamamen değiştirebilecek bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Göreme Açık Hava Müzesi giriş kısmında keşfedilen bu alan kazı çalışması bittikten sonra çok daha ayrıntılı veriler sunacak. Yıllar boyunca kara yolu olarak kullanılmasına rağmen korunan ve kazı ile ortaya çıkarılmaya  başlanan nekropol, farklı mezar tiplerine sahip olması ile dikkat çekiyor. Bölgedeki diğer nekropol alanlardan farklı olması nedeniyle çok daha fazla ilgi göre nekropol için 2025 yılına kadar çalışmaların tamamlanması hedefleniyor. Çalışmalar bittikten sonra ise bölge arkeoparkalanı olarak hizmete sunulacak.

Exit mobile version