Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nikah Memuru KPSS Puanı Ne Kadar Olmalı? Nikah Memuru Nasıl Olunur?

Nikah memuru Türkiye’de yeni

Nikah memuru Türkiye’de yeni bir iş kolu olarak daha fazla ön planda tutulmaya başlandı. Bu nedenle de nikah memuru olmak isteyenler nikah memuru KPSS puanı ve nikah memuru olma şartlarını araştırmaya başladı. Peki, nikah memuru olmak isteyenler için en az nikah memuru KPSS puanı ne kadar olmalı? Nikah memuru nasıl olunur?

Nikah Memuru Kimdir? Nasıl Nikah Memuru Olunur?

Nikah memuru, evlilik işlemlerini resmi olarak gerçekleştiren ve bu işlemleri hukuki bir zemine oturtan yetkili kişilerdir. Nikah memurları, belediyelerin evlendirme dairelerinde görev yaptıkları gibi görev saatleri nikah saatlerine göre de değişkenlik göstermektedir. Nikah memuru olan kişilerin tek görevi nikah kıymak değildir. Evlenecek çiftlerin başvurularını almak, belgeleri incelemek, resmi olarak evlilik kayıtlarını yapmak gibi farklı görevleri vardır.

Nikah memuru olmak isteyenlerin en az yüksekokul mezuniyeti olması ve Kamu Personel Seçme Sınavı’na girerek belirli bir puan alması gerekmektedir. Bu şartların sağlanmasının ardından ise belediyelerin açtığı açık pozisyonlarına göre nikah memuru olmak için başvuru yapılabilir.

Nikah Memuru KPSS Puanı
Nikah Memuru KPSS Puanı 75 ve üzeri olmalıdır.

Nikah Memuru Nasıl Olunur?

Nikah memuru olmak için belirli bir bölüm bulunmamaktadır. Lisans eğitimini tamamlayan kişiler, Adalet Bakanlığı tarafından açılan kurslara katılarak belge alabilir ve ardından KPSS puanıyla da nikah memuru olabilir. Ayrıca bazen il ve ilçe belediyelerinin noter aracılığı ile gerçekleştirdikleri sınavlara da başvurulması gerekir. Böylece nikah memuru olmak isteyenler gerekli tüm adımları atarak, görev alma ve çalışma şansına sahip olabilmektedir.

Nikah Memuru KPSS Puanı Ne Kadar Olmalı? Nikah Memuru Olma Şartları

Nikah memuru olmak isteyenler için KPSS puanı başta olmak üzere nikah memuru olma şartları şöyledir;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • KPSS’den geçerli bir puan almak.
  • Belediye bünyesinde herhangi bir görevde bulunmuş olmak (Avantaj sağlar)
  • En az meslek yüksekokulundan mezun olmak.
  • 667 sayılı devlet memuru olabilme statüsüne sahip olmak