Öğrencilere 10.000 TL EĞİTİM DESTEĞİ Verilecek

Yeni eğitim öğretim dönemine sayılı haftalar kala üniversiteye ilk kez kayıt yaptıran gençlere sağlanacak olan 10.000 TL eğitim desteğine dair Pendik Belediye Başkanı açıklamada bulundu. 

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin yeni eğitim öğretim dönemine başlamasına sayılı haftalar kaldı. Okullar açılmadan önce Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal ve ekonomik destek ödemesine ilişkin gelişmeler yakından takip ediliyor. Birkaç gün içerisinde 6360 TL tutarındaki sosyal ve ekonomik destek ödemesinin dar gelirli hanelerde bulunan öğrenciler için hesaplara aktarılması beklenirken, bakanlığın desteğinin yanı sıra belediyelerin eğitim destekleri de merak edilen konular arasında yer alıyor. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile üniversiteye ilk defa kayıt yaptıran gençlere sağlanacak 10.000 TL eğitim desteği ile ilgili bilgi verdi. 

Eğitim Desteği 2024

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in açıklamasına göre üniversiteyi kazananlara destek olmak için ödemeler yapılacak. Üniversiteye ilk kez kayıt yaptıran gençlere 10.000 TL eğitim desteği verilmesine dair karar alınırken, düzenlemenin detaylarına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgilendirmede bulunan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin:

‘’Üniversiteyi kazanan gençlerimize müjde! Pendik Belediyesi olarak, bu yıl da üniversiteye ilk kez kayıt yaptıran gençlerimize 10.000 TL eğitim desteği sunuyoruz.  Destekten yararlanmak için pendik.bel.tr’ye girip başvurunuzu yapabilirsiniz. Gençlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz, çünkü geleceğimiz sizlersiniz’’ ifadelerine yer verdi.

2024-2025 Eğitim Yardımları Bursları

10.000 TL desteğe dair Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin bilgilendirmede bulunurken, ülke genelindeki farklı şehirlerde ikamet eden vatandaşlar da belediyelerin güncel eğitim desteği projelerini merak ediyorlar. Önceki aylarda olduğu gibi ağustos ayında da belediyeler öğrencilerin eğitim hayatlarında destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini azaltabilmek için ödemeler gerçekleştirecek. Bu durumda, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi öncesinde hayata geçirilecek olan eğitim, kırtasiye desteklerine erişmek, detaylı bilgi edinmek isteyen kişiler de belediyelerin resmi internet sitelerini, sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler. 

Exit mobile version