Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Okul Kıyafeti Desteği Verilecek! Çocuğu Okula Giden Hemen Başvursun

2024-2025 eğitim öğretim döneminde

2024-2025 eğitim öğretim döneminde de öğrencilerin eğitim hayatına destek olabilmek ve ailelere maddi açıdan yardımcı olabilmek için ülke genelindeki farklı belediyelerin destek programlarını hayata geçirmesi bekleniyor. Bu çerçevede, belediyelerin güncel destek projelerine ilişkin araştırmalar hız kesmeden devam ederken, okulların açılmasına yaklaşık bir aylık bir süre kala belediyeler de resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular ile destekler ile ilgili bilgilendirmede bulunuyorlar. Bu kapsamda, ülke genelindeki farklı illerde ve ilçelerde ikamet eden vatandaşlar da belediyelerin desteklerini merak ediyorlar. 

Öğrencilere Kıyafet Yardımı

Öğrencilerin eğitim hayatına destek olabilmek ilçe belediyelerin destek projeleri yakından takip edilirken, Büyükçekmece Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre okul kıyafeti destek başvuruları başlıyor. Söz konusu destekten yararlanmak isteyen kişilerin 12 Ağustos ile 23 Ağustos tarihleri arasında başvuruları iletmesi gerekiyor. Söz konusu destek için başvuruların başlayacağının açıklamasının ardından detaylar merak konusu olurken, Büyükçekmece Belediyesi’nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşım ile kamuoyuna bilgi verildi. Belediye tarafından yayınlanan duyuruya göre okul kıyafeti desteğinin detayları şekilde:

‘’Geleceğimizin aydınlık yüzü çocuklarımızın, her yıl olduğu gibi bu yıl da okul kıyafeti desteğimizle yanlarındayız. İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarına sağlanacak okul kıyafeti desteği için başvurular başlıyor! 12 Ağustos – 23 Ağustos tarihleri arasında, Belediye Binamız C Blok Giriş Katta bulunan Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne aşağıda belirtilen evraklar ile başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvuru İçin Gerekli Belgeler:

SGK Tescil ve Hizmet Dökümü
Tapu Bilgileri Sorgulama Dökümü
Araç Bilgisi Dökümü
Engelli Raporu (Evde engelli varsa)
Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus aile seçeneği seçilsin)
Aynı Hanede Yaşayan Kişi Listesi (e-Devlet üzerinden alınacak)
Öğrenci Belgesi (İlk, orta ve lise öğrencileri için)
Kimlik Fotokopisi’’

Kırtasiye Yardımları 2024

Büyükçekmece Belediyesi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile okul kıyafeti desteği ile ilgili bilgilendirmede bulunurken, yurt çapındaki farklı şehirlerde yaşayan vatandaşlar da belediyelerin eğitim desteklerini merak ediyorlar. Bu durumda, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi öncesinde kırtasiye yardımları ile ilgili de yeni açıklamalar gelebilir. Önümüzdeki haftalarda belediyelerin yayınlayacağı kırtasiye desteklerine erişmek, ayrıntılı bilgi edinmek isteyen kişiler de belediyelerin resmi internet sitelerini, sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.