Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Orman Yangınlarının Bilançosu Belli Oldu

Bolu ve Urla’daki orman yangınının kontrol altına alınmasının ardından Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı orman yangınlarının son durumuna ilişkin bilgi verdi. 

Bolu ve Urla’daki orman

Farklı şehirlerde yaklaşık dört gündür devam eden orman yangınlarını söndürebilmek için ekiplerin mücadelesi hız kesmeden devam ederken, üç bölgede yangınların kontrol altına alındığını Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı duyurdu. İzmir Yamanlar’daki orman yangınının da kontrol altına alınmasının ardından söz konusu yangınların bilançosu ile ilgili bilgi verildi. 

Yangının Verdiği Zarar Belli Oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Hatay’da orman yangınları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İzmir’de incelenen 52 bina ve 97 bağımsız bölümden 43 bina ve 45 bağımsız bölümün yıkık, ağır ve orta hasarlı olduğunu belirten Bakan Kurum:

‘’Boyalı ve Karayakup köylerimizde soğutma çalışmalarının bittiği alanlarda hasar tespit çalışmalarını ekiplerimizi yürütüyorlar. 3 ekibimizi bölgeye gönderdik. Şu anda 46 binamızda, 66 bağımsız bölümde incelemelerimizi yaptık. 36 bina, 52 bağımsız bölümün etkilendiğini ağır, yıkık ya da orta hasarlı olduğunu tespit ettik’’ dedi.