Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Polis Amirleri Eğitim Merkezi 450 Öğrenci Alacak! Resmi Gazete’de Yayımlandı

Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitim Merkezi’ne 450 öğrenci alınmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Polis Akademisi Başkanlığı Polis

Polis Akademisi’nin gerçekleştireceği alımlar ağustos ayının son günlerinde de gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ederken, yeni alımlara karar verilmesi halinde kamuoyu bilgilendiriliyor. Bu kapsamda, Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitim Merkezi’ne 360’ı erkek, 90’ı kadın olmak üzere toplam 450 öğrenci alınmasına dair karar Resmi Gazete’de yayımlanırken, alımın detaylarına ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor. 

PAEM Başvuru Tarihleri

2024-2025 eğitim öğretim dönemi için Polis Amirleri Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne toplama 450 öğrenci alınacağı Resmi Gazete’de yayımlanan ilan ile birlikte netlik kazandı. Söz konusu alıma örgün eğitim veren üniversitelerin en az dört yıl süreli fakültelerinden mezun olanlar ve KPSS P3 puan türünden 75 ve üzeri puan almış olanlar başvuruda bulunabilecekler. Başvurular 28 Ağustos ile 6 Eylül tarihleri arasında Polis Akademisi’nin resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilebilecek. TC kimlik numarası ve e-Devlet sistemi şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra başvurular iletilebilecek. 

Polis Alımları 2024

Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitim Merkezi’ne alınacak olan öğrenciler ile ilgili Resmi Gazete’de ilan yayımlanırken, Polis Akademisi’nin gerçekleştireceği alımlar önceki aylarda olduğu gibi ağustos ayında da yakından takip ediliyor. Polis Akademisi farklı kadrolarda ihtiyaçlar oluşması durumunda düzenli olarak polis alımlarına ilişkin bilgilendirmede bulunurken, ilerleyen süreçlerde de yeni duyurular gelebilir. Bu kapsamda, alımlara erişmek ve detaylı bilgi edinmek isteyen kişiler Polis Akademisi’nin resmi internet sitesini ziyaret edebilirler. 

Polis Amirliği 2024 Detayları

28 Ağustos ile 6 Eylül tarihleri arasında başvuruların gerçekleşeceği Polis Amirliği için sınavlarda başarılı olanlar Polis Amirleri Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nden eğitim alacaklar. Eğitim sonunda başarılı olan adayların komiser yardımcısı olarak atamaları gerçekleştirilecek. Alıma ilişkin sınav takviminin de Polis Akademisi Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden ilan edilmesi bekleniyor.