Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Prof. Dr. Özgür Demirtaş Kötü Günlerin Tarihini Verdi

Türkiye’de yüksek enflasyon, yüksek

Türkiye’de yüksek enflasyon, yüksek kur nedeniyle zorlu bir ekonomik süreç yaşanıyor. Bu süreçlerle ilgili değerlendirmeler yaparak dikkatleri üzerine çeken ünlü ekonomist bir değerlendirme daha yaptı. Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, alım gücünün daha da düşeceğini söyledi.

Özgür Demirtaş’tan Yeni Tahmin

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre enflasyon yüzde 75,42’e ulaşmış durumda. Yılın en yüksek seviyesine ulaşan enflasyonun inişe geçeceği belirtilse de vatandaşa yansımaları uzun bir dönem sürecek. Bu duruma dikkat çeken Prof. Dr. Özgür Demirtaş ise sonbahar aylarına dikkat çekti.  “Dezenflasyon süreci iyice canımızı sıkacak. Alım gücü paramparça olacak. Ama. Türkiye güçlü ve dirayetli bir ülke, bu kötü günleri atlatmasını umuyorum” diyerek sonbahar dönemlerinin zorlu geçeceğini belirten uzman isim, takipçilerine de bu yönde uyarılarda bulundu.

“Dayanabilirsek…”

Mesajının devamında Türkiye’nin bu zorlu dönemi atlaması halinde daha iyi bir döneme giriş yapacağını belirten Demirtaş, “Biliyorum yaşam çok zor, sonbaharda daha da zorlaşacak. Eğer dayanabilirsek, düzlüğe çıkacağız” diyerek düşüncelerini dile getirdi.