Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlık Bakanlığı 36 Bin Personel Alımı: Başvurular Başlayacak

Ağustos ayının ortalarında da

Ağustos ayının ortalarında da memur olmak isteyen kişiler farklı bakanlıkların güncel personel alımlarına dair gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, en çok merak edilen konular arasında Sağlık Bakanlığı’nın 36.000 personel alımı da yer alıyor. Söz konusu personel alımının başvurularına dair araştırmalar sürerken, ÖSYM tarafından yayınlanacak kılavuzu ile birlikte Sağlık Bakanlığı’nın gerçekleştireceği personel alımının detaylarının belli olması bekleniyor. Personel alımına başvuru yapacak olan kişiler de detayları merak ediyorlar. 

Sağlık Bakanlığı 36 Bin Personel Alımı

Sağlık Bakanlığı’nın farklı branşlarda 36 bin personel alımı gerçekleştireceği önceki süreçlerde duyurulmuştu. Söz konusu personel alımı çerçevesinde 1 diyetisyen, 9 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3498 tabip, 32.464 de uzman tabip istihdam edilecek. Söz konusu personel alımının duyurulmasının ardından detaylar merak konusu olurken, başvuru ve atama tarihi henüz duyurulması. Ağustos ayı içerisinde sürecin başlayacağına ilişkin tahminler bulunduğu için ÖSYM tarafından önümüzdeki süreçlerde yapılacak açıklamalar Sağlık Bakanlığı personel alımına başvuruda bulunmak isteyen kişiler tarafından yakından takip edilecek. Sağlık Bakanlığı Eski Bakanı Fahrettin Koca da söz konusu alım ile ilgili geçtiğimiz süreçlerde yaptığı açıklamada:

“Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Eleman temininde güçlük çekilen yerler ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli şekilde yürütülebilmesi amacıyla 2024 yılı sonuna kadar 36 bin sağlık personeli istihdam edilecek. Hayırlı olsun.” sözlerine yer vermişti.

Memur Alımları 2024

Sağlık Bakanlığı’nın gerçekleştireceği 36.000 personel alımının detaylarına ilişkin önümüzdeki süreçlerde yapılacak açıklamalar ile birlikte kamuoyunun bilgilendirilmesi beklenirken, söz konusu personel alımın yanı sıra memur alımları da merak edilen konular arasında yer alıyor. Kamuda tasarruf paketi çerçevesinde personel alımının sınırlandırıldığını Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek duyurmuştu. Bu çerçevede, önümüzdeki süreçlerde emekli olan personel kadar memur alımı gerçekleştirilecek. Farklı bakanlıklar da memur alımlarına dair yeni gelişmeler oluşması durumunda da bakanlıkların resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.