Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sahipsiz Sokak Köpekleri İçin Yasa Maddeleri Açıklandı

Sahipsiz sokak köpekleriyle ilgili

Sahipsiz sokak köpekleriyle ilgili tartışmalı düzenleme TBMM’de komisyona sunulacak. Bugün AK Parti tarafından yapılan açıklamalarda düzenlemede yer alan maddeler açıklanırken bu maddeler arasında bazı sokak köpekleri için ötenazi uygulanacağının belirtilmesi yeniden tartışmalara yol açtı. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından yapılan açıklamalarda Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi için detaylara yer verildi. Açıklamalar göre düzenlemede 17 madde yer alacak. Köpeklerin sahiplendirilmesi için teşvikler uygulanacak.

İşte Sahipsiz Sokak Köpekleri İçin O Yasa Maddeleri

Sahiplendirme ve kısırlaştırma gibi tedbirlerin yeterli olmadığını ve çözüm getirmediğini aktaran Güler, köpeklerden sokakların toplanarak nitelikli barınaklarda yaşamasının sağlanacağını, sahiplendirme yoluyla da bu hayvanların sahiplendirilmeye çalışılacağını söyledi. Kısırlaştırma işlemlerine de yoğun şekilde devam edilmesine vurgu yapan Güler, bakanlığın bu konuda tam destek sağlayacağını söyledi.

  • Kuduz riski taşıyan, saldırganlaşmış, rehabilite imkanı olmayan, anatomik yapısı bozulmuş, ırksal özelliği itibarıyla sahiplendirilme imkanı olmayan sahipsiz köpekleri uyutulacak.
  • Kanunlara uymayanlar için 6 ay ile 2 yıla kadar hapis cezası uygulanacak.
  • 2028 yılına kadar belediyelere geçiş süreci tanınacak.