Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sektör Zorda: İkinci El Otomobil Satışları Durdu

Türkiye’de ikinci el araç

Türkiye’de ikinci el araç fiyatlarındaki yükseliş sonrasında satışlarda büyük oranda düşüş yaşanmaya başladı. 2023 yılına göre çok düşük seviyelerde seyreden araç satışları noter gibi diğer alanları da etkilemeye başladı. Piyasa temsilcileri tarafından yapılan açıklamalarda 2024 yılındaki düşüşün 2023’e göre yüzde 40’a vardığı ve sektördeki satışların durma noktasına geldiği ifade edildi. Sıfır araç fiyatlarında yapılan kampanyalar ve yüksek ikinci el araç fiyatları, vatandaşların sıfır araçlara yönelmesine neden oldu.

İkinci El Otomobil 400 Satıştan 150’ye Düştü

Bakırköy 24’üncü Noterliği Başkatibi Ahmet Turan tarafından yapılan açıklamalarda 2023 yılında günlük 400 araç satışının yapıldığı ancak 2024 itibariyle bu sayının 150’ye düştüğünü ifade etti. Araçların yatırım aracı olarak görülmemeye başlanması, sıfır araç kampanyaları ve ikinci eldeki yüksek fiyatlar araç satışlarında olumsuz bir tablonun ortaya çıkmasına neden oldu.

Geçtiğimiz hafta boyunca da galericilerin yaptığı açıklamalar sektördeki olumsuzlukları ortaya koymuştu. Aylardır tek bir araç satışı dahi yapamadığını belirten galericiler iflas noktasına geldiklerini beyan etmişti.