Sıcaklar Yükseldikçe Vakalar Arttı

Yurt genelinde hava sıcaklıkları yükseldi. artan sıcaklıklar sonrasında sıcak çarpması gibi sağlık sorunları nedeniyle vakalarda ciddi artışlar kaydedildi. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda ise sıcakların dikkate alınması gerektiğini ve ölümcül sonuçların yaşanabileceği belirtildi. En Kritik Nokta Sıcak Çarpması Çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalıkları bulunan kişilerin en sıcak saatlerde dışarıya çıkmaması gerektiği belirtildi. Vücudun kendini koruyamadığı noktada […]

Sıcaklar Yükseldikçe Vakalar Arttı

Yurt genelinde hava sıcaklıkları yükseldi. artan sıcaklıklar sonrasında sıcak çarpması gibi sağlık sorunları nedeniyle vakalarda ciddi artışlar kaydedildi. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda ise sıcakların dikkate alınması gerektiğini ve ölümcül sonuçların yaşanabileceği belirtildi.

En Kritik Nokta Sıcak Çarpması

Çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalıkları bulunan kişilerin en sıcak saatlerde dışarıya çıkmaması gerektiği belirtildi. Vücudun kendini koruyamadığı noktada sıcak çarpmasının yaşandığını belirten uzmanlar, vücut ısının 40 derecenin üzerine çıktığını ve kişilerin bilincini kaybedebileceği ifade edildi. Sıcak çarpması sırasında kişilerin çarpıntı, nefes darlığı, nefes açlığı, kan basıncında düşüş gibi rahatsızlıkların yaşanabileceği ifade edildi. Son günlerde bu belirtiler ile acil servislere çok fazla kişinin başvurduğu ifade edildi.

Açıklamalar göre en riskli gruptakiler;

Sıcaklar Yükseldikçe Vakalar Arttı

Sıcak Çarpmasına Karşı Ne Yapılmalı?

Bu tür belirtilerin ortaya çıkması halinde uzmanlara göre ilk yapılması gerekenler şöyle;

Exit mobile version