Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sokak Hayvanları Teklifi Bugün Mecliste Görüşülecek

Kamuoyunda farklı tartışmalar yaratan

Kamuoyunda farklı tartışmalar yaratan sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifine son hali verildi. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda çeşitli değişiklikler öngören bu düzenlemeler TBMM Başkanlığına sunulacak ve sonrasında mecliste görüşülecek.

AK Parti’den Diğer Partilere Özel Sunum

AK Parti tarafından hazırlanan düzenleme geçtiğimiz gün tüm partilerin grup başkanvekillerine özel olarak sunulmuştu. AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu tarafından yapılan bu sunumda parti üyelerine düzenlemeler hakkında bilgiler verilmişti. Aynı isim ilgili düzenlemeleri MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da sunmuştu.

AK Partili Güler’den açıklama

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler yaptığı açıklamada “Hem toplumsal manada hem de toplum sağlığı açısından bir sorun olduğunu görüyoruz burada. Bunu ortadan kaldırma adına 5996 sayılı veterinerlik hizmetleri kanunu ve 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu kapsamı içerisinden ortak bir metni oluşturma açısından şu anda çalışıyoruz. Köpek saldırısı sonucu yaralanan aileler, trafik kazasına sebebiyet veren, vefat eden ve yaralanan kişiler, yine kuduz riski kapsamında tedavi olan ve bu riski taşıyan kişiler olmak üzere toplumun her kesimi ile çok yakın bir görüşme trafiği yürüttük. En önemli başlık kısırlaştırma başlığı olacak. Kısırlaştırma ile beraber sahiplendirme, yani hayvansever vatandaşlarımızı sahiplendirmeye özendirmemiz gerekiyor.” dedi.