Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Spotify’a İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Eklenecek

Spotify, güvenlik noktasında önemli

Spotify, güvenlik noktasında önemli bir adım atmamış olsa da bu durum değişecek. 2FA olarak bilinen iki faktörlü kimlik doğrulama sistemi Spotify’a entegre edilecek. Böylece Spotify hesapları için daha güvenli bir kullanım sağlanmış olacak. Son yılların gözde ve en güvenli sistemlerinden birisi olarak kabul edilen iki faktörlü kimlik doğrulama sistemini bugüne kadar kullanıma sunmayan Spotify eleştirildiği gibi bu özellik için çok geç kaldığı şeklinde yorumlar aldı.

Spotify İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Sistemi Test Ediliyor

Yeni özellik şu ana kadarki süreç içerisinde bir grup kişi ile test edilmeye başlanmış durumda. Ancak test eden kullanıcıların fark ettiği ve raporladığı bazı detaylar yeni özellik için herkesi şaşırttı. Öyle ki kullanıcılar 2FA kapatma ya da SMS gibi doğrulama yöntemleri arasından hiçbir seçim yapamadı. Bu karmaşa, kullanıcıların doğrulama sisteminde sorunlar yaşamasına yol açtı.

Spotify
Spotify yeni özelliği böyle görünüyor

Şu andaki sistemde kullanıcılar iki faktörlü kimlik doğrulama ile e-postaya gelen kodu girerek Spotify’da oturum açabiliyor. Farklı sistem ve 3. parti yazılımların da bu sisteme entegre edilmesi mümkün olabilir.

Spotify cephesinden ise bu eleştirilere henüz yanıt gelmedi.