Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sven-Göran Eriksson’un Belgeseli Sven’i İzleyiciyle Buluştu

Merhum Sven-Göran Eriksson’un hayatını konu alan belgesel Sven, Prime Video’da izlenebilir.

Merhum Sven-Göran Eriksson'un hayatını

2001-2006 yılları arasında İngiltere milli takımının başında bulunan eski futbolcu ve teknik direktör, pankreas kanseriyle mücadelesinin ardından 26 Ağustos Pazartesi günü 76 yaşında hayata veda etti.

Lazio ve Benfica’da da başarılı dönemler geçiren teknik direktörün vefatının ardından birçok oyuncu ve uzman ona saygılarını sundu ve şimdi izleyiciler Sven adlı uzun metrajlı belgeselde Eriksson hakkında daha fazla bilgi edinme şansına sahip.

“Sven-Goran Eriksson hakkında bilinmesi gereken her şeyi bildiğinizi mi düşünüyorsunuz? Bir kez daha düşünün,” diyor filmin logosu. “Bu, İngiltere’nin en öngörülemez teknik direktörünün, Sven’in ölümcül kanser teşhisinin kalp kırıcı ve dokunaklı gerçekliğiyle iç içe geçen, yükselişini ve magazinle süslenmiş düşüşünü takip eden, kurgudan daha garip hikayesidir.”

Yönetmenliğini Claudia Corbisiero’nun üstlendiği belgeselde Eriksson’un David Beckham, Wayne Rooney, Roberto Mancini ve Kasper Schmeichel gibi birçok meslektaşı ve eski oyuncusuyla yapılan röportajların yanı sıra ailesi de filmde yer alıyor.

Kapanış sahnesinde Eriksson’un (AOL aracılığıyla) paylaştığı dokunaklı bir mesaj yer alıyor:

“İyi bir hayatım oldu. Sanırım hepimiz öleceğimiz günden korkuyoruz ama hayat da ölümle ilgili. Bunu olduğu gibi kabul etmeyi öğrenmelisiniz. Umarım sonunda insanlar ‘evet, o iyi bir adamdı’ derler.

“Ama herkes bunu söylemeyecek. Umarım beni yapabileceği her şeyi yapmaya çalışan pozitif bir adam olarak hatırlarsınız. Üzülmeyin, gülümseyin. Her şey için teşekkür ederim, koçlar, oyuncular, seyirciler, her şey harikaydı. Kendinize ve hayatınıza dikkat edin. Ve onu yaşa. Hoşça kalın.”

23 Ağustos’ta yayınlanmasının ardından, City AM’in de yazdığı gibi çeşitli eleştiriler geldi:

“İsveç’in küçük bir kasabasından gelen mütevazı beyefendi 2000’li yılların kültürüyle ayrılmaz bir şekilde bağlantılı hale geldi, yani en sert eleştirmenleri bile bu zarif vedadan biraz üzüntü duyacak.”

Sven Prime Video’da izlenebilir.