Tarımsal Destek Ağustos Ödemesi! Çiftçilere REKOR Yardım Veriliyor

Ağustos ayına girilmesinin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal destekleri hangi tarihlerde ileteceği, alt başlıkları ve söz konusu tarımsal desteklerin detayları merak konusu olurken, bakanlık da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi ağustos ayında da tarımsal desteklerin detaylarına ilişkin bilgilendirmede bulunuyor. Ağustos ayının ortalarına doğru yaklaşırken ayın ilk tarımsal desteğinin sağlanmasının ardından detaylar merak konusu olurken, bakanlığın […]

Ağustos ayına girilmesinin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal destekleri hangi tarihlerde ileteceği, alt başlıkları ve söz konusu tarımsal desteklerin detayları merak konusu olurken, bakanlık da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi ağustos ayında da tarımsal desteklerin detaylarına ilişkin bilgilendirmede bulunuyor. Ağustos ayının ortalarına doğru yaklaşırken ayın ilk tarımsal desteğinin sağlanmasının ardından detaylar merak konusu olurken, bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metni ile alt başlıklara ve ödeme tutarlarına ilişkin açıklama yapıldı. 

Tarımsal Destek 2024 Ağustos

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ağustos ayının ilk tarımsal destek ödemesi dün itibariyle ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarıldı. Söz konusu tarımsal destek ödemesi toplamda 1.195.380.000 TL tutarında olurken, alt başlıklar ve ödeme tutarları ise şöyle:

Çiğ süt desteği kapsamında 1 milyar 94 milyon 273 bin 36 TL,
Kırsal Kalkınma Yatırım desteği kapsamında 70 milyon 511 bin 882 TL,
Mazot ve Gübre desteği kapsamında 25 milyon 986 bin 151 TL,
Sertifikalı tohum üretim desteği kapsamında 3 milyon 367 bin 891 TL,
Hayvan Gen Kaynakları desteği kapsamında 1 milyon 241 bin 40 TL.

Tarım Bakanlığı Destekleri 2024 Ağustos

Beş farklı alt başlıktan oluşan ağustos ayının ilk tarımsal destek ödemesi dün itibariyle ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarılırken, söz konusu tarımsal desteğin alt başlıkları arasında yer alan çiğ süt desteği ise TC kimlik numarasının son hanesine göre 9 Ağustos ve 16 Ağustos tarihlerinde verilecek. Tarımsal desteklerin yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı’nın farklı programlar çerçevesinde ileteceği destekler de merak edilen konular arasında yer alıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı farklı programlar çerçevesinde üreticilere destekler sunuldukça resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı duyurular ile kamuoyunu bilgilendiriyor. Bu çerçevede, ilerleyen süreçlerde de yeni ödemeler yapıldıkça bakanlık açıklamalarda bulunacak. Ağustos ayı boyunca sağlanacak olan desteklere erişmek ve ayrıntılı bilgi edinmek isteyen kişiler de bakanlığın resmi internet sitesini, sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.

Exit mobile version