TBMM Yoğun Gündem ile Haftaya Başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni çalışma haftasında başlıyor. Yeni hafta itibariyle Türkiye’deki milyonlarca kişiyi yakından ilgilendirecek konular konuşulacak. TBMM’deki yoğun mesaideki ilk gündemlerden birisi Öğretmenlik Meslek Kanunu olacak. Son hali verilen ve meclise gönderilen düzenlemeler ile öğretmenlik mesleğinde pek çok değişiklik yapılacak. Öğretmenlerin meslek haklarının yanı sıra öğretmenlere yönelik şiddetin önlenmesi için çeşitli yargısal ve […]

TBMM

Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni çalışma haftasında başlıyor. Yeni hafta itibariyle Türkiye’deki milyonlarca kişiyi yakından ilgilendirecek konular konuşulacak. TBMM’deki yoğun mesaideki ilk gündemlerden birisi Öğretmenlik Meslek Kanunu olacak. Son hali verilen ve meclise gönderilen düzenlemeler ile öğretmenlik mesleğinde pek çok değişiklik yapılacak. Öğretmenlerin meslek haklarının yanı sıra öğretmenlere yönelik şiddetin önlenmesi için çeşitli yargısal ve düzenlemeler yapılacak.

TBMM 9 Temmuz’da Başlıyor

Haftalık çalışma programına 9 Temmuz itibariyle başlayacak Genel Kurul’da Öğretmenlik Mesleği Kanunu teklifi görüşülecek. Öğretmenlere şiddet, meslek düzenlemelerin yanı sıra Milli Eğitim Akademisi gibi eğitim sisteminde köklü değişiklikler mecliste görüşülecek.

Gündemlerden birisi de 9’uncu Yargı Paketi görüşülecek. Yargı paketi kapsamında  Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeler yapılacak. Bu görüşmelerde pek çok konuda değişiklikler yapılacak.

TBMM’deki gündemde öne çıkanlar şöyle;

Exit mobile version