Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TBMM Yoğun Gündemle Mesaiye Başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi,10

Türkiye Büyük Millet Meclisi,10 Haziran itibariyle yoğun bir haftaya başlıyor. Gündem maddelerinin açıklanmasıyla Türkiye’de milyonlarca kişiyi ilgilendiren konularda kararlar alınacak. Gündem maddelerinin meclisten geçmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile düzenlemeler yürürlüğe girecek.

TSK Personel Kanunu Değişiyor

Düzenlemelerde en çok dikkat çekenlerden birisi Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu’nda yapılması planlanan değişiklikler olacak. Bölüm bölüm gündeme gelen bu düzenlemelerde birinci bölümü içeren 30 madde kabul edildi. Askeri personellerin çalışma hayatı ve sonrasını içeren düzenlemeler mecliste görüşülecek.

Öğretmenlik Meslek Kanunu Meclise Geliyor

Türkiye2de uzun zamandan beri gündem olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda değişiklikler de meclise geliyor. Öğretmenleri kapsayacak düzenlemelerde öğretmenlere yönelik şiddete karşı ciddi cezai işlemler uygulanacak.

9. Yargı Paketi

Meclis’in yoğun gündeminde 9’uncu Yargı Paketi de görüşülecek. Türkiye’de tepki çeken cezasızlık konusunu gündeme taşıyacak yargı paketinde aynı zamanda casusluk faaliyetlerine yönelik de cezai düzenlemeler getirilecek.

Sokak Köpekleri İçin

Meclisin yoğun gündeminde sokak köpekleri için de düzenlemeler öngörülüyor. Bu hafta itibariyle görüşmeler başlayacak.