Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ters Yüz 2 Filmi Gişede 1 Milyar Dolara Ulaşarak İlk Oldu

Büyük bir ilgiyle takip edilen Ters Yüz 2 filminin uluslararası gişede 1 milyar dolara ulaşan ilk animasyon filmi olduğu ifade edildi.

Büyük bir ilgiyle takip

“Ters Yüz 2” uluslararası gişede 1 milyar dolar hasılatı aşarak, bugüne kadar bu başarıyı yakalayan 12 filmden biri ve tek animasyon filmi oldu.

Dünya çapında 55 film 1 milyar dolar hasılat elde etmiş olsa da (ki bu hasılat yurtiçi ve yurtdışı bilet satışlarından oluşuyor), sadece bir düzine film sadece denizaşırı pazarlardan bu kritere ulaşmayı başardı. Bu filmlerin 11’i canlı aksiyondu. Disney’in 2019 yapımı “Aslan Kral ‘ı uluslararası alanda 1,1 milyar dolar gibi şaşırtıcı bir hasılat elde ederken, stüdyo yeniden çevrimi bilgisayar yapımı yerine canlı aksiyon olarak kategorize etti; dolayısıyla ’Ters Yüz 2” teknik olarak bu kulübe katılan ilk animasyon film oldu.

1 milyar dolara ulaşması “Ters Yüz 2 ”nin hemen hemen her yerde yankı uyandırdığı anlamına geliyor, ancak en iyi yabancı pazarlar Meksika (102,2 milyon dolar), Brezilya (80 milyon dolar), İngiltere (72,7 milyon dolar), Fransa (62,6 milyon dolar) ve Kore (60,8 milyon dolar).

Disney’in Pixar devam filmi, 1,002 milyar doları denizaşırı ülkelerde ve 646,3 milyon doları yurtiçinde olmak üzere, dünya çapında 1,649 milyar dolarla şimdiden yılın en çok hasılat yapan filmi oldu. Haftalar önce “Ters Yüz 2”, “Karlar Ülkesi II ”yi geride bırakarak tarihin en yüksek hasılat yapan animasyon filmi oldu.

Disney, biri Marvel süper kahramanlarının devam filmi “Deadpool & Wolverine” olmak üzere iki milyar dolarlık filmle güçlü bir yaz geçirdi. “Ters Yüz 2 “nin uluslararası izleyiciler arasındaki gişe başarısı hakkında bir fikir vermesi açısından, ‘Deadpool & Wolverine’ aynı pazarlarda bunun yarısından biraz daha fazlasını, 634,1 milyon dolar gibi muazzam bir hasılat elde etti. Elbette, “Deadpool & Wolverine” R olarak derecelendirildi, bu da teorik olarak izleyicisini 18 yaş ve üstü kalabalıkla sınırlıyor.