Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tiktok’ta Viral Olan Tarif Salatalık Satışlarını Patlattı

Sosyal medya uygulaması Tiktok’ta viral olan bir tarif kısa sürede büyük ilgi görünce ülkedeki salatalık satışları patladı.

Sosyal medya uygulaması Tiktok'ta

İskandinav ülkesinde yaşayan sosyal medya fenomenleri, rendelenmiş salatalık, susam yağı, sarımsak, pirinç sirkesi ve biber yağından oluşan bir salata tarifini paylaştı. İzlanda’daki salatalık satışlarında rekor kırdı. Süpermarketlerin talebe yanıt vermekte zorlandığı ifade edildi.

İzlanda Çiftçiler Birliği tarafından yapılan açıklamada tarifin popüler olması sebebi ile ülkedeki çiftçilerin artan talebe yetişemediği ifade edildi. Ancak arzın bir hafta içinde normale döneceği belirtildi.

Ülkedeki bir süpermarket zinciri olan Hagkaup, salatalık alımlarının iki kattan fazla olduğunu aktardı.

Viral akımın kökleri, “salatalık adam” olarak isimlendirilen TikToker Logan Moffitt’in salatalık kullanarak yeni tarifler paylaştığı Kanada’ya dayanıyor. İçerik oluşturucunun 5,5 milyondan fazla takipçisi var ve Temmuz’dan beri neredeyse her gün salatalık tarifleri paylaşıyor.

İzlanda’daki kullanıcıların ilgisini çeken tarifte susam yağı ve pirinç sirkesi kullanılıyor, ancak Logan bazen krem peynir, avokado ve hatta somon füme de ekliyor.