Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TOFED’den Otobüs Biletlerine Zam Yapıldı İddialarına Yanıt Geldi

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED)

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, Kurban Bayramı öncesinde sefer ve ücretlerle ilgili açıklama yaptı. Son dönemlerde gündemde yer alan fiyat artışlarına da değinen Başkan Özcan, merak edilen sorulara yanıt verdi. Sosyal medyada sıklıkla yer alan otobüs bilet fiyatlarındaki zam iddialarına yanıt veren Başkan Özcan durumun gerçek olmadığını söyledi.

“Tarife Dışına Çıkılamaz”

Türkiye’de otobüs bilet fiyatlarının bakanlığın yönetmeliğine göre belirlendiğine dikkat çekti. İstanbul ve Ankara arasında bilet fiyatının maksimum 1000 TL olarak belirlendiğini söyleyen Başkan Özcan, firmaların en yüksek bilet fiyatını 1000 TL olarak belirleyebileceğini ifade etti. Tarifelere göre yüzde 30’luk bir indirim opsiyonu da bulunuyor. Bu kapsamda İstanbul ile Ankara arsındaki otobüs bilet fiyatlarında fiyatların 700 TL ile 1000 TL arasında olması gerekiyor. Bu limitlerin üzerine çıkılması ise kanuni olarak mümkün değil. Kış aylarında işlerin de düşük olması nedeniyle 700 TL’den bilet kesildiğini ancak yaz hareketliliğinde tavan fiyatlara geçiş yapıldığını söyleyen Başkan Özcan, bu durumun zam olarak algılandığını ancak zam durumunun söz konusu olmadığını, sadece indirimli dönemin sona erdiğini belirtti.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan konuşma yapıyor.
Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan’dan otobüs bileti açıklaması.

Ek Seferlerde Otobüs Bilet Satışları Başladı

Kurban Bayramı kapsamında yoğunluğun arttığı otobüs yolculuklarında tüm firmalar, ek seferler düzenlemeye başladı. 12 Haziran ile 25 Haziran tarihleri arasında izin verilen ek seferlerde bilet satışları başladı.