Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TOKİ Zam Oranı 2024 Ne Kadar Olacak? Temmuz-Aralık TOKİ Zammı

Türkiye’de milyonlarca kişiyi yakından

Türkiye’de milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren TOKİ zam oranı için bekleyiş sürüyor. Vatandaşlar TOKİ zam oranı 2024 yılının ikinci dönem itibariyle ne kadar olacağını merak ediyor. 2024 Ocak itibariyle yapılan artış çok bulunduğu gibi yüksek enflasyon nedeniyle TOKİ zam oranı 2024 Temmuz Aralık zammı da beklentilerin üzerinde gelebilir. Peki TOKİ Zam Oranı 2024 Ne Kadar Olacak? Temmuz-Aralık TOKİ zammı son dakika gelişmeleri haberimizde…

TOKİ’den Zam Açıklaması

TOKİ 2024 yılı birinci altı aylık dönemde zam oranı için yüzde 17,55 oranında zam yapmıştı. Yapılan bu zam sonrasında Ocak ile Haziran 2024 döneminde ücretler için yüzde 17,55’lik artış ile ödenmişti. Bu dönem sonrasında ise ne kadar artış yapılacağı henüz açıklanmadı. Bu nedenle de TOKİ’de oturan hak sahipleri  TOKİ zam oranı 2024 ne kadar olacak sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Bu konuda farklı iddiaların da gündeme gelmesinin ardından TOKİ zam oranı hakkında yeni açıklama yapıldı.

TOKİ Zam Oranı 2024
TOKİ Zam Oranı 2024

Açıklamada “Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olanına göre artırılacaktır. İlk taksit ödemesi konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle yapılacaktır.” denildi. Bu kapsamda ise Ocak ile Haziran ayındaki enflasyon oranı kadar artış yapılacağı da netlik kazandı. Türkiye’de 2024 Ocak ile Haziran ayları arasındaki ortalama enflasyon yüzde 24,73 oldu. Bu kapsamda TOKİ zam oranı da 2024 ikinci yarısı için belirlendi.