Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya’nın Sözleri Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ı Çıldırttı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun enflasyon

Türkiye İstatistik Kurumu’nun enflasyon hesaplamasına yönelik tartışmalar devam ediyor. Gündemde çok fazla spekülasyon olması sonrasında basın açıklaması yapan TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya’nın sözleri büyük tepki çekti. Bu sözlere ilk tepkilerden birisi ise Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan geldi. Açıklamaları “Aklımı oynatacak derecede sinirlendirici bir açıklama” şeklinde değerlendiren Demirtaş, sosyal medyada gündem değiştirdi.

TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya Enflasyon Değerlendirmelerine Sert Tepki

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Erhan Çetinkaya’nın enflasyon hesaplamasına yönelik sözlerini alıntıladı. X’te yaptığı paylaşımda  “Fiyatlar artıyor. 100 TL olan bir ürünün bir yıl sonra 175 TL ya da 145 Tl olması arasından can yakıcılığı açısından bir fark yok. Psikolojik olabilir” diyen Çetinkaya’nın bu sözlerini alıntılayan Demirtaş, bu açıklamalara adeta ateş püskürdü.

Demirtaş “İçler acısı bir açıklama. Korkunç bir açıklama. Olacak iş değil. Aklımı oynatacak derecede sinirlendirici bir açıklama. Bir başkan bu sözleri nasıl söyler? Aman Allahım, aman Allahım.” derken sosyal medya kullanıcıları da Demirtaş’ın bu sözlerine destek verdi.