Tüm Depremzede Vatandaşlar 2025 Sonuna Kadar Evlerine Kavuşacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum deprem bölgesindeki ziyaretlerini sürdürüyor. Hatay’a giden ve burada Afet Koordinasyon Merkezi’nde toplantıya katılan Bakan Kurum, toplantı sonrasında basına açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında deprem bölgesindeki son çalışmalar hakkında bilgiler veren Bakan Kurum, çalışmaların planlamalar doğrultusunda aralıksız devam ettiğini söyledi. “200 Bin Ekip Sahada Çalışıyor” Deprem sonrasında bölgede çalışmalara hemen […]

Tüm Depremzede Vatandaşlar 2025 Sonuna Kadar Evlerine Kavuşacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum deprem bölgesindeki ziyaretlerini sürdürüyor. Hatay’a giden ve burada Afet Koordinasyon Merkezi’nde toplantıya katılan Bakan Kurum, toplantı sonrasında basına açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında deprem bölgesindeki son çalışmalar hakkında bilgiler veren Bakan Kurum, çalışmaların planlamalar doğrultusunda aralıksız devam ettiğini söyledi.

“200 Bin Ekip Sahada Çalışıyor”

Deprem sonrasında bölgede çalışmalara hemen başlandığını aktaran Bakan Kurum, 200 bin ekip ile vatandaşlar için gece gündüz ara vermeden çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti. Şu ana kadar 76 bin vatandaşın ev tesliminin yapıldığını da aktaran Bakan Kurum “Bugün 11 ilimizde 276 bin konut, iş yerinde faaliyetlerimizi yürütüyoruz ve yine 4 bin 500’e yakın köyümüzde de kırsalda, kırsal kalkınmayı sağlayacak adımları atıyor ve vatandaşlarımıza evlerini teslim etmek için ama çelik ama betonarme olacak şekliyle köy konutlarımızı yerel mimariye uygun bir şekilde inşasını gerçekleştirmeye gayret gösteriyoruz. Şu ana kadar 76 bin yuvamızı vatandaşlarımıza teslim ettik ve amacımız inşallah yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslimini gerçekleştirmek olacak ve 2025 yılı sonuna geldiğimizde de deprem bölgelerinde evine girmeyen hiçbir vatandaşımız kalmasın istiyoruz. Dolayısıyla Hatay’ımızda, Kahramanmaraş’ımızda yine Adıyaman’ımızda, 11 ilimizde vatandaşlarımız evine girene kadar biz ekibimizle birlikte sahada olacağız.” dedi.

Yeni konutların teslimi sırasında demografik yapıya da dikkat çeken Bakan Kurum, bölgedeki yaşamın aynı şekilde devam etmesi adına hassas bir çalışma sürdürüldüğünü de ifade etti.

Exit mobile version