Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Hacılar Kutsal Topraklarda

Hac ibadetini yerine getirmek

Hac ibadetini yerine getirmek niyetiyle kayıtlarını yapan hacı adayları, 9 Mayıs’ta kutsal topraklar için yola çıkmıştı. Uzun yolculuklar tamamlandı ve kademeli olarak yola çıkan Türk hacı adaylarının kafilesi, kutsal topraklara ulaştı. Yolculuğun sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildiği ifade edildi.

Kafile Dün Akşam Mekke’ye Geldi

İlk kafilenin tamamı kutsal topraklara ulaşılırken son kafile de dün akşam itibariyle Mekke’ye vardı. Hac yolculuğunda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yanı sıra Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğine (TÜRSAB) bağlı seyahat şirketleri de organizasyon gerçekleştirmişti. Tüm kafileler Kurban Bayramı öncesinde kutsal topraklara vardı. Kurban Bayramı nedeniyle özel bir şekilde bu dönemi yaşayacak hacı adayları, ibadetlerini gerçekleştirerek hacı olarak Türkiye’ye dönüş yapacak.

Konuyla ilgili ilk resmi açıklama Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan geldi. Kutsal topraklara 84 bin 942 vatandaşın gittiğini aktaran Başkan Erbaş, yüzde 47’nin erkek, yüzde 53’ün ise kadın olduğunu, hac adaylarının yaş ortalamasının ise 60 olduğunu aktardı.