Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye Petrolleri Satıldı! Türkiye Petrolleri Yeni Sahibi Kim?

Zeren Group’un akaryakıt sektöründeki

Zeren Group’un akaryakıt sektöründeki yatırımları devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Alpet’in satın alarak adını gündeme taşıyan Zeren Group şimdi ise Türkiye Petrolleri ile anlaşma sağladı ve şirketi de bünyesine kattı. Enerji, turizm, lojistik, imalat ve yeme-içme gibi sektörlerde faaliyet gösteren Zeren Group’un akaryakıt sektöründe yaptığı ikinci satın alma da yatırımların bu yönde olacağının en iyi göstergelerinden birisi oldu. Bugün yapılan satış ile Türkiye Petrolleri’ni de satın alan Zeren Group, Rekabet Kurulu’ndan gelecek onayı bekliyor. Onay verilmesiyle birlikte satış işlemleri resmiyet kazanacak. Şirketin bir sonraki hamlesi de merak ediliyor.

Türkiye Petrolleri ve Alpet Birleşecek mi?

İki farklı şirketi satın alan Zeren Group’un bu şirketleri tek markada birleştirip birleştirmeyeceği henüz netlik kazanmış değil. Öyle ki Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından bu konuda resmi açıklama yapılmadı. Yapılacak değerlendirme sonrasında EPDK’nın kararı duyurması ile Zeren Group markalaşma konusunda adım atabilecek.

Türkiye Petrolleri Kimindi?

Türkiye Petrolleri Zülfikarlar Holding’e aitti. Zülfikarlar Holding yönetici ise ailenin 3. kuşak üyesi olan İsfendiyar Zülfikari. Türkiye Petrolleri 2017 yılında özelleştirme kapsamına alınmış ve özel şirketlere geçmişti.

Mustafa Yiğit Zeren
Mustafa Yiğit Zeren

Zeren Group Kimin?

Zeren Group Mustafa Yiğit Zeren isimli bir iş insanına ait. “Deneyimin vizyonla buluştuğu, finans geçmişi ve girişimciliği ile insana ve çevreye saygılı, topluma sürdürülebilir değer katan itibarlı şirketler grubuyuz.” denilerek tanıtımı yapılan Zeren Group Rıdvan Zeren tarafından kuruldu. Kurucu isim olarak tanınan Rıdvan Zeren şu anda ise Onursal Başkan & Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.