Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’de 27 Yıl Sonra Bir İlk!

Dün BYD’nin Manisa’daki yeni

Dün BYD’nin Manisa’daki yeni yatırımı için özel bir tören gerçekleştirildi. Manisa’da yeni araç üretim fabrikası için ilk adımı atan BYD, Türkiye için de 27 yılın ardından bir ilki gerçekleştirdi. Türkiye’de Çin otomobillerine getirilen yüzde 40 ek gümrük vergisi kararı sonrasında gelen bu yatırım, Türkiye’de bu gümrük vergisine tabi tutulmadan araçların satın alınmasını da sağlayacak.

Zamlar Arka Arkaya Gelmişti

Gümrük vergisinin yürürlüğe girmesinin hemen ardından Chery araç modellerine ortalama 100 bin TL’lik zam geldi. MG ise fiyatlarında güncellemeye gittiğini duyurarak kısa süreli satışlarını durdurdu. Yüzde 40 ek gümrük vergi uygulaması nedeniyle Türkiye’de son dönemlerde çok fazla tercih edilen Chery ve BYD gibi marka araç alımlarında büyük düşüş yaşanması bekleniyor. Ancak BYD’nin Türkiye’ye yönelik attığı adım diğer Çinli otomotiv markaları için de örnek teşkil edebilir. Zira yüzde 40 gümrük vergisinden muafiyet sağlayacak Türkiye’deki üretimler, otomotiv pazarında yeni bir Çin hakimiyeti başlamasını sağlayabilir.

Uzun bir aranın ardından Türkiye’ye yönelik bir otomotiv markasının hamle yapması, ekonomi uzmanları tarafından olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi. BYD yaklaşık 1 milyar dolar yatırımla kuracağı tesisin yıllık kapasitesi 150 bin olacak. 2026 sonundan itibaren elektrik ve hibrit araç üretilecek.