Türkiye’nin Borçlanma Faiz Oranları Düşüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya üzerinden yaptığı bilgilendirmelere devam ediyor. Son mesajında borçlanma faiz oranlarıyla ilgili detaylara değinen Bakan Şimşek, faiz oranlarında düşüşe geçildiğini ve yatırımcılar için de bu tablonun giderek cazip hale geldiğini söyledi. CDS risk primine de dikkat çeken ve gerilemeye vurgu yapan Bakan Şimşek, risk priminin azalması ve enflasyon […]

Türkiye’nin Borçlanma Faiz Oranları Düşüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya üzerinden yaptığı bilgilendirmelere devam ediyor. Son mesajında borçlanma faiz oranlarıyla ilgili detaylara değinen Bakan Şimşek, faiz oranlarında düşüşe geçildiğini ve yatırımcılar için de bu tablonun giderek cazip hale geldiğini söyledi. CDS risk primine de dikkat çeken ve gerilemeye vurgu yapan Bakan Şimşek, risk priminin azalması ve enflasyon beklentilerinin düşmesinin önemli gelişmeler sağladığını söyledi.

“Tahvil Faizleri 50 Baz Puan Düştü”

Bakan Şimşek X’teki paylaşımında, “2 yıl vadeli TL cinsi gösterge tahvilin faizi marta göre yaklaşık 1000 baz puan geriledi. 5 ve 10 yıl vadeli dolar cinsi tahvillerin faizi ise nisandan bu yana yaklaşık 50 baz puan düştü” dedi.

Exit mobile version