Türksat 6A’ya Güneş Desteği

TÜBİTAK, yeni Türksat 6A uydusu hakkında açıklamalarda bulundu. Geri sayıma geçilen Türksat 6A için yeni açıklama TÜBİTAK’tan geldi. TÜBİTAK uydunun enerji ihtiyacına yönelik geliştirilen teknoloji hakkında bilgi verdi. Açıklamalara göre uyduda yer alan güneş panelleri sayesinde enerji ihtiyacı güneşten sağlanacak. Bu sistem sayesinde görev süresi daha da uzayacak olan uydu, enerji ihtiyacını da daha ekonomik […]

Türksat 6A'ya Güneş Desteği

TÜBİTAK, yeni Türksat 6A uydusu hakkında açıklamalarda bulundu. Geri sayıma geçilen Türksat 6A için yeni açıklama TÜBİTAK’tan geldi. TÜBİTAK uydunun enerji ihtiyacına yönelik geliştirilen teknoloji hakkında bilgi verdi. Açıklamalara göre uyduda yer alan güneş panelleri sayesinde enerji ihtiyacı güneşten sağlanacak. Bu sistem sayesinde görev süresi daha da uzayacak olan uydu, enerji ihtiyacını da daha ekonomik ve yenilebilir enerjiden elde etmiş olacak.

Türksat 6A Hakkında Sosyal Medya Mesajı

Türksat 6A hakkında TÜBİTAK sosyal medya hesaplarından bilgilendirmelere devam ediyor. Uyduların enerji ihtiyacının karşılanması noktasında yenilikçi çözümler üzerinde çalışmalara sunulduğunu ifade eden TÜBİTAK, BİLSAT ve RASAT yer uydularında yapılan çalışmalar ışığında Türksat 6A’da yenilikçi çözümler kullanacak. Güç ihtiyacının arttığı uyduda, açılabilir özel panel sistemleri kullanılacak. Enerji ihtiyacına ve depolanan enerji seviyesine göre açılabilir kapatılabilir durumda olacak Türksat 6A’da bu paneller ile yüksek kapasitede enerji elde edilebilecek.

TÜBİTAK’ın yeni sistem hakkında açıklaması “Uyduda, güneş panellerini her zaman en optimal açıda güneşi takip edecek şekilde konumlandırdık. Bu yenilikçi sistem, Türksat 6A’nın sürekli yüksek güç üretmesini ve uzun süre boyunca görev almasını sağlayacak. Bunun için Türksat 6A, açıldığında her biri 10 metre uzunluğunda olan iki güneş paneli kanadına sahip olacak. Toplamda 37,6 metrekare alan kaplayacak bu paneller, GÖKTÜRK-2’nin güneş panellerinden tam 10 kat daha fazla güç üretebilecek kapasitede. 9,2 kW’a kadar güç üretebilen bu sistem, 15 yıl boyunca Türksat 6A’nın enerji ihtiyacını karşılama kapasitesine sahip. Güneş panelleri, fırlatma sırasında zarar görmemeleri için katlanmış ve açılma mekanizmaları gerili olarak rokete yerleştirilecek. Uydu fırlatıcıdan ayrıldıktan sonra en kısa sürede paneller açılacak. Bu kritik noktada, uyduyla iletişim kuramama ihtimaline karşın, önceden yüklenmiş komut dizileri ile yerli uçuş bilgisayarımızdaki gelişmiş algoritmalar otonom olarak güneş panellerini açacak ve güneşe yönlendirecek.” şeklinde oldu.

Exit mobile version