Ünlü Şarkıcı Aleyna Tilki Siber Saldırganın Kurbanı Oldu

Ünlü şarkıcı Aleyna Tilki’nin kimlik bilgileri ele geçirildi. Aleyna Tilki’nin yalnızca adli makamlar tarafından erişilebilen kişisel verileri, ev adresi, T.C. kimlik bilgisi, nüfus kaydı gibi çok sayıda kişisel bilgisini ele geçiren İbrahim Y., Tilki’nin babası ve asistanına ulaştı. Sabah’tan Arzu Kaya’nın haberine göre; şarkıcının babasına mesaj atan İ.Y., “Kızınızın önemli bilgileri hacklenmiş” ifadeleri ile kimlik […]

Ünlü şarkıcı Aleyna Tilki’nin kimlik bilgileri ele geçirildi. Aleyna Tilki’nin yalnızca adli makamlar tarafından erişilebilen kişisel verileri, ev adresi, T.C. kimlik bilgisi, nüfus kaydı gibi çok sayıda kişisel bilgisini ele geçiren İbrahim Y., Tilki’nin babası ve asistanına ulaştı.

Sabah’tan Arzu Kaya’nın haberine göre; şarkıcının babasına mesaj atan İ.Y., “Kızınızın önemli bilgileri hacklenmiş” ifadeleri ile kimlik bilgilerinin yanı sıra, kimlik cilt no, aile sıra no ve okul numarası ile şubesine kadar özel bilgilerinin yer aldığı verileri paylaştı.

Sonrasında aynı bilgileri şarkıcının asistanına mail attı. Durumdan haberdar olan Tilki, avukatı aracılığıyla savcılığa başvuru yaptı.

Şarkıcının tüm Türkiye’ce tanınıp takdir edilen bir sanatçı olup kişisel verilerinin hukuka aykırı ele geçirildiğinin ifade edildiği dilekçede “Organize olduğu düşünülen bir örgüt tarafından kişisel verilerinin ele geçirilmesi ve maddi menfaat elde etme amacıyla Tilki ve ailesi bilgilerin ifşasıyla tehdit edilmektedir” sözleri yer aldı.

Başka bir Instagram’dan Tilki’nin bilgilerinin ifşa edildiğini, bunu gören kişilerin de aileye ihbarda bulunduğunun kaydedildiği dilekçede “Youtube kanalındaki bir videoda Aleyna’nın bilgileri paylaşılmış. Başka bir Instagram adresinde de Tilki’nin fotoğrafı, e-devlette yer alan bilgilerini ‘ifşa’ notuyla paylaşıp 3. kişilere iletmiştir” denildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, şikayet üzerine soruşturma başlattı. Hesap sahibinin İ.Y. isimli bir şahsa ait olduğu tespit edildi. Şüpheli, hesabın kendisine ait olduğunu ancak çalındığını öne sürdü.

Ancak savcılık şüphelinin inkara yönelik savunmasına itibar etmedi.

Savcılık, şahsın şarkıcının kişisel verilerini ele geçirip babasına ve asistanına attığını tespit etti.

Savcı, şüphelinin, “Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak” suçundan 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Exit mobile version