Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Valorant PC’nin Ardından PlayStation 5 ve Xbox’a Gelecek

Son dönemlerin sevilen oyunu

Son dönemlerin sevilen oyunu Valorant için yeni bir açıklama yapıldı. Açıklamada Valorant’ın bilgisayarların yanı sıra konsollarda da destekleneceği iade edildi. Konsol oyuncularını sevindiren bu gelişmede üstelik tarih de paylaşıldı.

Valorant’tan Sevindiren Haber

PC’de çıkış yapan ve kısa sürede milyonlarca oyuncuya ulaşan Valorant için Riot Games’ten yeni bir hamle geldi. Şirket yaptığı açıklamasında oyuncuların artık sevilen oyunu konsollarda da oynayabileceği ifade etti. Böylece milyonlarca oyuncu potansiyeline ulaşma imkanı elde eden Valorant, önümüzdeki dönemlerde çok daha popüler hale gelebilir.

Valorant oyununun konsol versiyonu için kayıtların başladığını belirten tanıtım
Valorant PC’nin Ardından PlayStation 5 ve Xbox’a Gelecek

Resmi bilgilere göre oyun, haziran ayı içerisinde Beta sürümü ile konsollarda oynanmaya başlanacak. 14 Haziran’da başlayacak beta sürümü için ABD, İngiltere, Kanada, Avrupa ve Japonya’da desteklenecek. Beta sürümü sonrasında ise tüm bölgelerde Valorant konsol desteği başlayacak. Riot Games, beta sürümüne katılmak isteyenlerin resmi site üzerinden kayıt yaptırabileceğini de ifade etti.

Valorant Hangi Konsollarda Desteklenecek?

Valorant’ın hangi konsollarda destekleneceği merak ediliyordu. Resmi açıklamalarda bu konudaki detaylara da yer verildi. buna göre PlayStation 5 ve Xbox Series X/S’de Valorant desteklenecek.   Konsol desteğine rağmen oyunda çapraz platforma desteği olmayacak. Bu nedenle konsol oyuncuları sadece diğer konsol oyuncuları ile oyun oynayabilecek. Ortak ilerleme sistemi ise desteklenecek.

2021 yılında tanıtımı yapılan oyun, 2024’te konsollarda oynanmaya başlanacak. Konsollara açılması ise oyunun Fortnite, Apex Legends ve Overwatch 2 gibi oyunlar ile rekabete girmesini sağlayacak.