Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

WhatsApp’a Google Translate Geliyor

Bu haberin fotoğrafı yok

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp ülkeler arasında da iletişimi kolay hale getiriyor. Bu nedenle de dil sorunu gibi farklı problemler yaşanabiliyor. Bu durumun farkında olan şirket şimdi ise Google Translate entegresiyle bu sorunu çözmek için önemli bir adım attı. Küresel ölçekte iletişimin daha kolay bir şekilde yapılabilmesi adına Google Translate’i tercih eden Meta, Google’dan bu konuda destek alacak.

Meta ve Google’dan WhatsApp İş Birliği

Google tarafından geliştirilen ve dünyanın en iyi çeviri hizmetlerinden birisi olan Google Translate, WhatsApp entegrasyonuyla milyonlarca kullanıcıya ulaşma imkanı sağlayacak.  Yeni özellik üstelik doğrudan WhatsApp uygulaması üzerinden çalışacak ve böylece pratik bir kullanım sunacak. Herhangi bir ek program ya da tarayıcı açma gereği duymayacak kullanıcılar, gelen mesajları anlık olarak çevirebilecek. Bunun için ise Google Live Translation teknolojisinden yararlanacak. Üstelik güvenlik noktasında da bulutta işlenmeyecek olması sayesinde kullanıcı gizliliği korunabilecek.

Google Translate WhatsApp’ta Nasıl Çalışacak?

Yeni özelliğin kullanılması sırasında kullanıcıların WhatsApp üzerinden çeşitli dil paketlerini otomatik olarak indirmesi gerekecek. Dil paketleri indirildikten sonra ise sohbet içerisinde mesajlar kolayca çevrilebilecek. Örnek bir kullanım ise şöyle;

WhatsApp
WhatsApp çeviri