X’in Tasarımı Değişecek ve Kaydırma Sistemi Gelecek

Twitter’ın el değiştirmesi sonrasında X olarak adlandırılmıştı. Şimdi ise sosyal medyada kapsamlı bir tasarım değişikliğine gidilecek. MacRumors’tan araştırmacısı Aaron Perris tarafından ortaya çıkarılan tasarım değişiklikleri, X sahibi Elon Musk tarafından da doğrulandı. Musk, değişiklikler üzerinde çalışıldığını ve ilerleyen dönemlerde yeni tasarımın devreye alınacağını ifade etti. Ancak kullanıcılar yeni sistemi beğenmediği gibi eleştirdi. Elon Musk’tan Eleştirilere […]

X'in Tasarımı Değişecek ve Kaydırma Sistemi Gelecek

Twitter’ın el değiştirmesi sonrasında X olarak adlandırılmıştı. Şimdi ise sosyal medyada kapsamlı bir tasarım değişikliğine gidilecek. MacRumors’tan araştırmacısı Aaron Perris tarafından ortaya çıkarılan tasarım değişiklikleri, X sahibi Elon Musk tarafından da doğrulandı. Musk, değişiklikler üzerinde çalışıldığını ve ilerleyen dönemlerde yeni tasarımın devreye alınacağını ifade etti. Ancak kullanıcılar yeni sistemi beğenmediği gibi eleştirdi.

Elon Musk’tan Eleştirilere Cevap

X üzerinden yeni tasarıma dair yapılan eleştiriye yanıt veren Musk, eleştirilere katılmadığı gibi yeni tasarımı “Harika” olarak tanımladı. Musk yeni tasarım için  “Beğenmek için sola, yanıtlamak için sağa kaydırmanız yeterli. Bu harika” dedi. Elon Musk tarafından da durumun doğrulanması sonrasında ise X’in yeni tasarım değişikliği daha fazla gündemde yer buldu.

X’e Kaydırma Sistemi Geliyor

X’in yeni tasarımında RT ve yorum kısımları ana sayfada yer almayacak. Minimal bir tasarımın tercih edildiği ana sayfa, böylece daha sade bir yapıda olacak. En büyük değişiklik ise kaydırma sisteminde olacak. Kullanıcılar bir gönderiyi beğenmek için içeriği sola kaydırabilecek. Yorum yapmak ya da paylaşmak isteyenler ise sağa kaydıracak. Böylece daha pratik kaydırma işlemleri ile butonlardan ziyade kaydırma sistemi kullanılacak.  Ancak gönderilerdeki butonların kaldırılması, repost, beğeni ve yanıt gibi istatistiki bilgilerin de görüntülenmesini engellemiş olacak.

Exit mobile version